maanantai 22. elokuuta 2011

Kriterium SM, Helsinki 21.8.2011

Kriteriumajon SM-kisat pidettiin jälleen Helsingin Eläintarhan maastoissa. Edelliseen kertaan (2007) verrattuna ajettiin toiseen suuntaan. Radalla oli kaksi mäkeä, joista ensimmäinen oli kokonaisuudessaan pyörätien levyistä uraa muuttuen lopussa sorapintaiseksi. Toinen mäki päättyi maalialueelle, ollen edellistä leveämpi ja loivempi. Pari tiukempaa mutkaa löytyi, ensimmäinen kovan vauhdin 90 astetta ja toinen kapealla pyörätiellä yli 100 asteen kikkailumutka. Haastetta siis löytyi. Matkana oli noin 60km, tarkoittaen 28 kierrosta.

Kilpailu alkoi heti paukusta kovalla vauhdilla ja ajolinjoissa oli todellakin hakemista. Jyrkkään mutkaan jonotettiin ja soramäkeen tykitettiin kiukkuisesti. Sykkeet saatiin samantien epämukavuusalueelle ja porukasta taisi tippua monta kuskia ensi kierrosten aikana. Hiltunen löysi pyörätien laidasta lasia ja pääsi huilaamaan kiekonvaihtotauon ajaksi. Turun Simola yritti kilpailun alussa yksinäistä irtiottoa, mutta ajettiin selkeästi kiinni. Pienempiä yrityksiä oli koko ajan ja teami oli aktiivisesti mukana. Leppänenkin kävi korjailemassa pyöräänsä sopivassa välissä.  Noin kisan puolivälissä lähti merkittävämpi irtiotto, jossa olivat mukana teamin Hämeenaho, TWL:n Heinikainen ja Chebicin Martikainen. Kierrosta myöhemmin hatkaan nousi vahvalla iskulla VCR:n Kananen. Pääjoukossa seurailtiin tilannetta muutamia kierroksia. Ensin Lehtimäki lipui eroon pääjoukosta ja pian mukaan lähtivät Järvinen ja Hiltunen. Teamin kolmikko ajoi nopeasti hatkakolmikon kiinni ja sitten teamilla oli neljän kuskin edustus irtiotossa. Tämä olikin sitten pääjoukolle liikaa ja vetointoa alkoi löytyä. Hatkaporukka ei saanut enää pidettyä riittävää vauhtia ja porukka tuli taas kasaan. Seurasi muutamia epäonnistuneita yrityksiä, kunnes maalimäessä iski Martikainen saaden peräänsä Kanasen ja kertaalleen porukasta tippuneen V8:n Halmeen. Kolmikko kasvatti nopeasti eroa pääjoukkoon ja homma näytti selvältä. Pääjoukon vetotyöt lankesivat CCH:lle, mutta työ ei tuottanut tulosta. Toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä maalimäkeen pääjoukosta iskivät teamin Lehtimäki ja Järvinen sekä Chebicin comeback-Eskelinen. Taas syntyi eroa ja loput kolme teamin ajuria saivat jäädä tyytyväisinä pääjoukkoon. Halme taipui loppukirissä pronssille, Järvinen otti helposti 4. sijan ja Lehtimäki oli komeasti kuudes. Hämeenaho ei ihan napannut pääjoukon kiriä, ollen kuitenkin 8. 

Kokonaisuutena tulos oli hyvä, melkeinpä paras mahdollinen. Martikainen on todella vahvassa kunnossa. Heikoille vastustajille ei hävitty.

Kriterium SM, Elite: pronssia Samuel Halme. Kuva Petri Hietanen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti