maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kisaraportti AHH maantieajo, Riihimäki 22.4.2012


”Tuntemattomissa kisamaastoissa ollaan.” Näin todettiin meidän autossa kun kohti Riihimäkeä käännyttiin. Hyvinkään Pyöräilijöiden järjestämä maantiecupin kisa järjestettiin mukavan vaihtelevalla reitillä Riihimäen maisemissa. AHH -maantieajon Elite -luokan 96 km:n koitos ajettiin Hausjärven keskustasta lähtien neljänä kierroksena. Kevätkeli pääsi yllättämään ajajat ja ryhmässä näkyi niin lyhythihaisia ajopaitoja kuin talviajotakkejakin.

Kisassa pidettiin hyvää vauhtia. Irtiottoihin pyrittiin alusta asti aktiivisesti. Myös kiinniajoa tehtiin tällä kertaa hyvällä vuorovedolla. Tosin maasto ei irtiottoryhmiä suosinut. Iso pääryhmä kun jyrää helpohkosti loivissa alamäissä pienemmät irtiottoryhmät kiinni. Kisan puolivälin jälkeen lähtenyt 7-8 ajajan irtiottoryhmä oli merkittävin irtiotto. Tosin pääjoukko jojotti aina välillä eron melkein kiinni, joten homma tuntui olevan pääjoukon hallinnassa. Viimeisellä kierroksella pääjoukko joko väsähti tai sitten alkoi säästellä kiriin ja ero kärkiryhmään pääsi venähtämään jo minuutiksi. Hiltusen Paavo alkoi tehdä pari kymppiä ennen maalia aktiivisesti vetotöitä ja irtiotto ajettiinkin sitten muutama kilometri ennen maalia kiinni.

Loppukiri käytiin tuttuun massakirityyliin. Porukka velloi koko tien leveydeltä ja vauhtia loivaan alamäkeen oli varmaankin kuusi kymppiä. Oman suomalaiskansallisen lisänsä kiriin toivat vastaan tulevat autot. Uskoisin että jopa Jackassin John Knoxvilleä olisi porukan keskellä meininki pelottanut. Varsinainen kiri aukesi sitten loivaan ylämäkeen. Homman vei nimiinsä vanhemmalla ikää kiritykiksi kehittynyt CCT:n Mika Vilen. Meidän porukan paras kirissä oli seitsemänneksi sijoittunut Samuel Halme ja ite sai kirissä jyhkittyä yhdeksänneksi.

Tästä vastaan tulevien autojen pysäyttämättä jättämisestä olen mouhonnut ennekin. Ajajaryhmä etuautoineen kun tulee vastaan liikenteessä, niin suomalainen ajattelee auton ratissa asian niin, että ”mitäs sukkahousumiehiä sieltä tulee, mähän saan ajaa tässä ja tää on mun kaista” ja korjaa vielä hiukan kohti keskiviivaa. Tuurilla mennään kisoissa edelleenkin. Siis, siihen asti kun sattuu jotain.

Team Continentalilla ei lopussa oikein taktiikka sovitusti pelannut, vaikka matkalla aktiivisesti ajettiinkin. Omakohtaista oppia tuli siitä että ajaminen perustuu myös hyvään muistiin: täytyy muistaa että uudet ketjut kun laittaa pyörään edellisiltana, niin ei pelaa kuluneella rissalla tuo vetopuoli, paitsi ne vähemmän kuluneet 11- ja 12-piikkiset. No, tulipahan ajettua voimaa. Kanttiinista ystävällisesti meille mukaan tarjotut myymättömät makkarat lämmittivät mieltä ja pelastivat reissun melkein plussan puolelle. Kovasti siis kiitosta vaan kisajärjestäjille ja erityisesti kanttiinin väelle. Jos vaikka ensi kerralla kisaan saisi yhdistetyn yleisen sarjan startin ja kilpailumatkaankin kierroksen tai pari lisää. Näin saataisiin aikaan vielä paremmat kisat ja ajajien kestävyys paremmin koetukselle. Maantiepyöräilyhän on kestävyyslaji.

PL

M-Elite 96 km



1
Vilen Mika
CCT
2:17:15
2
Nurmi Roope
VCR
2:17:15
3
Toppari Jaakko
NCK / Rose
2:17:15
7
Halme Samuel
Team Continental
2:17:15
9
Leppänen Petri
Team Continental
2:17:15
24
Järvinen Henri
Team Continental
2:17:15
30
Hiltunen Paavo
Team Continental
2:17:15

1 kommentti:

  1. Kuinkahan paljon voi teknisiä murheita osua yhen miehen kohdalle ????

    VastaaPoista