keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Rajamäki MTB Marathon 12.5.2012

Tänä vuonna Rajamäen MTB Marathon kisattiin hieman viime vuosista uudistetulla reitillä. Teknisyyttä ja kapeaa polkua oli haettu lisää ja samalla tietysti kuntourien ja tieosuuksien määrä oli selkeästi vähentynyt. Tämä näkyi myös voittajan ajoajassa ja keskeyttäneiden määrässä. Keli ei myöskään ollut ajajien puolella. Kylmä viima puhalsi ja tihkusade oli kastellut radan kauttaaltaan liukkaaksi.
   Itse lähdin kisaan innolla (olihan tämä ensimmäinen maraton tänä vuonna) ja alku menikin ihan hyvin. Henri Ojala ja Olli Miettinen pääsivät melko pian karkaamaan muulta porukalta ja itse jäin tiimin Mikko Vastarannan johtamaan joukkoon johon kuului muutama ajaja. Alun säntäilyn jälkeen vauhti vakiintui ja luulin jo "että hyvinhän tässä menee", mutta kohtalokseni koitui polulla poikittain ollut tukki. Maastopyöräilyssähän tukit on ihan yleisiä mutta tällä kertaa hyppäsin tukin ylityksessä liian korkealle ja hallitsemattomasti tullen suoraan naama edellä kangaspolulle. Hieman olin tällistä sekaisin ja selvittelin että miten kävi. Onneksi ei käynyt mitenkään kovin pahasti, koska hampaat pysyi suussa ja muutenkin oli paikat suurin piirtein ehjänä. Kuitenkin pari minuuttia piti seisoskella polun varressa ja syljeskellä verta suusta. Katselin harmistuneena ohi vilisevää ajaja virtaa ja sain heittää päivän sijoitustavoitteet romukoppaan. Lähdin kuitenkin jatkamaan matkaa hitaampien ajajien mukana ja kapealla polulla oli vaikeaa päästä toisista ohi. Olin kuitenkin jo noussut jonkin verran ylöspäin kunnes tunsin että takarenkaassa oli vajausta ilmasta. Rengasrikkohan se tästä vielä puuttui, ajattelin. Sepä se. Kumi tyhjeni pikkuhiljaa ja litkut paikkas renkaan vain osittain. Pistin kilometrin välein aina lisää ilmaa renkaaseen, mutta koska homma vei niin paljon aikaa niin oli pakko todeta että keskeyttäminen on ainut vaihtoehto. Myöhemmin uudestaan paremmalla onnella.

Kärjessä Miettinen teloi takavaihtajansa kiveen ja hänen matkansa jäi kesken. Näin ollen Ojala sai painella rauhassa voittoon. Mikko oli lopulta toinen ja Samuli Saarela kolmas. Tiimin Paavo Hiltunen sijoittui sijalle 9.

Tulokset 60 km

1. Ojala Henri    Team Skins     2:40:54
2. Vastaranta Mikko    Team Continental / Trek Cingolani    2:46:02
3. Saarela Samuel    PKK / Kokkola    2:46:15
.
.
9. Hiltunen Paavo   Team Continental     2:57:27
.
.
    Halme Samuel    Team Continental    DNF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti