sunnuntai 11. elokuuta 2013

Laihian ajot, Laihia 10.8

Laihian lujan järjestämät Laihian ajot pyöriteltiin pohjanmaan lakeuksilla lauantaina 10.8. Aika-ajona ajettava kilpailu oli samalla maantiecupin päättävä osakilpailu. Tiimistä paikalla Onnela sekä cup-sijoituksiaan puolustamaan lähteneet Leppänen ja Koski. Kisan alle pidettiin tiimipalaveria reilun 200km:n verran Tampereelta Laihialle. Taktiikka saatiin lyötyä lukkoon kun auto pysähtyi kilpailukeskuksen pihaan. Itse kisat oli hyvin järjestetty. Kilpailukeskus tarvittavine palveluineen oli lähtö-/maalipaikan välittömässä läheisyydessä ja liikenteenohjaus oli järjestetty mallikelpoisesti.

Kilpailu kärsi, arvostaan huolimatta, hienoisesta osallistujapulasta. Cup-tilanteen kannalta kärkikaksikon osalta riitti, ettei kumpikaan olisi saanut miinuspisteitä. Onnistuessa Onnelalla oli vielä mahdollisuus nousta kokonaispisteissä kolmannelle tilalle, joten aivan ilman panosta ei tähänkään kisaan lähdetty.

Matkana tällä kertaa oli Elite-luokassa 20km. Reitti ajettiin aiemmasta poiketen valtatiellä, joka soveltui tempoilemiseen hyvin. Tien pinta oli hyvä, reitillä oli eksynyt hieman korkeuseroakin ja liikennettä oli vähän. Kun vielä sääkin suosi, niin valittaa ei voinut.

Itse kilpailussa Leppänen ja Koski kävivät tiimin sisäistä kamppailua, jossa Koski vei tällä kertaa pidemmän korren. Molemmat ajoivat lainakamppeilla, tempotreenin määrän huomioon ottaen, hyvin. Allekirjoittanut sai pidettyä CCH:n kovan tempokaksikon takanaan ja kuittasi kisan voiton. Hattua täytyy nostaa herroille Maisniemi ja Elmgren. Kovaa menevät, vaikka yhteisikää taitaa löytyä lähemmäs sata vuotta.

Lopputuloksena siis päivästä jäi käteen osakilpailuvoitto ja kolmoisvoitto Cup:n kokonaispisteissä. Ihan hyvä.


HO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti