sunnuntai 4. elokuuta 2013

Tienoon tempo, Lieto 3.8

Liedossa ajettiin maantiecupin kauden 2013 viimeisen yhteislähtökisan aattona jo perinteiseksi muodostunut Tienoon tempo. Matkana aina niin raaka 10 km. Kisa ajetaan melko tasaisessa, mutta kuitenkin vaihtelevan kumpuilevassa ja kauniissa maalaismaisemassa. TVC oli järjestänyt kisat vankalla kokemuksella ja näkemyksellä. 5 km:n reitin varsi oli täynnä kilpailijoiden liikenneturvallisuudesta huolehtivia, huomioliiveihin sonnustautuneita liikenteenohjaajia ja kilometrikyltit olivat paikoillaan. Tiimistä oli paikalla itsensä rääkkäämiseen erikoistunut Onnela.

Miesten pääsarjaan nopeana tunnettu reitti oli houkutellut nimekkään osallistujakaartin. Viivalle asti ei aivan kaikki ilmoittautuneet selvinneet, mutta kova kisa aikaan saatiin silti. Sään ollessa lähes tyyni ja lämpötilankin kivutessa päälle 20 celsiusasteen oli asetelmat hyvien aikojen ajamiseen olemassa. Allekirjoittaneen motiivi kisaan lähtiessä oli reittiennätyksen parantaminen. Ennätystilastoja korjaamaan oli ainakin miestä vähän tuntien saapunut myös Cerbicin Martikainen. Ennätysyrityksen oli myös aistinut Suomen nopeimman pyöräkaupan kauppias. Samu kiirehti oman suorituksensa jälkeen lähtökarsinaan tarjoamaan omasta pyörästään aerodynaamisilta ominaisuuksiltaan lähes etulevyä vastaavaa Enven kiekkoa koekäyttöön, mutta tällä kertaa tyydyin käyttämään perus maantiekiekkoa. Johan sen ymmärsi Bubkakin seivästä taivutellessaan, ettei ennätyksiä kannata liikaa kerrallaan parannella.

Strategisestihan ”kymppitempon” ajaminen ei mitään rakettitiedettä ole. Täysiä kohti kääntöpaikkaa ja niin kovaa takaisin, kuin sielu sietää. Tänään sielu sieti ihan hyvin ja takaisin tullessa muutamaan otteeseen lipsahti se 56x11:kin silmään, jota saa muuten tynkäjaloilla ja 170 mm:n kammella vääntää jo ihan tosissaan..

Ensimmäistä kertaa tänä suvena tekemisessä oli jo sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä ja kellokin siitä tykkäsi. Reittiennätys kirjataan nyt lukemin 12.29,8. Vanha ennätys koheni ruhtinaalliset 1,5 sekuntia. Martikaisen ja allekirjoittaneen välille saatiin maalissa eroa se aiemminkin keskenäisissä välienselvittelyissä tutuksi tullut 2 sekuntia. Kolmanneksi, ja myöskin alle 13 minuutin, kiirehti Kruunukaton Kejo, jonka suorituksen arvoa nostaa kolmisen viikkoa sitten metallilevyillä ja ruuveilla kasaan kursittu solisluu.

HO



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti