maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kauhajoki maantie, 142 km

Kauhajoen viikonloppu koostui lauantaina 14.6 ajetusta temmosta ja sunnuntaina 15.6 ajetusta maantie-cupin 142 km siivusta.
Tulokset olivat vahvoja ja mitalisadetta ropisi IKH:n hylsysarjoineen molempina päivivinä. Hannu raastoi 20 km temmon selkeällä erolla kanssakilpailijoihin ja 50 Km/h keskinopeus ei ole enää kaukana. Sunnuntain maantie-cupin kisassa Olli voitti miesten Elite sarjan ja Lauri M-18 sarjan lähdöt.

Teamiltä sunnuntaina mukaan Kosken veljekset Olli  ja Lauri, Leppänen Petri K. ja Hokka. Sunnuntain kisa oli vauhdikas, keskinopeudeltaan 42,2 km/h siivu, joka lähdöstä saakka oli yritteliästä ja siten myös mielekästä ajamista. Yrityksiä tuli Jurvon voiman porukoilta ja Turun Urheiluliiton kuskeilta kiitettävästä ja tuttuun tapaan pieniä porukoita koko kisan mittaan syntyikin, mutta ensimmäisellä 100 km ei varsinaisia ratkaisuja saatu vielä aikaiseksi.
Osittain porukan kasassa pysymiseen vaikutti se, ettei tuuli osunut aivan riittävästi sivusta Isojoen ja Karijoen isommilla peltoaukeilla. Näillä main miestä kyllä vedettiin useampaan otteeseen monelle yrityksellä tien laitaan esim. Leppäsen toimesta, mutta tuloksetta.
Kisan varsinaiset ratkaisun paikat olivat sittemmin Karijoen jälkeen 100 km kohdalla alkavasta mäestä, joka nousee tasaisesti n. 5 km matkalla hurjat 110 m. Team lähti vauhdilla ja yhtenäisesti Hokan johdolla ajamaan nousua ja allekirjoittanut päätti oman vetovuoronsa aikana kiihdyttää tasaisesti vauhtia siten että eroja syntyisi. Reilun parin minuutin reilumman vedon jälkeen huomasin olevani yksin irtaantuneena pääjoukosta ja lähestyin nopeasti edelle ajaavaa jo Karijoella aikaisemmin irtaantunutta pientä irtiottoporukkaa. Tämän ryhmän tavoitettuani lisäsin vielä siten vauhtia että varsinaisen mäen päällä ennen laskua oltiin enää kahdestaan Jurvan voiman Stoorin kanssa, joka taas oli ajanut vahvasti meikäläisen takaa kiinni. Tämä pohjanmaa mäki oli siis saanut eroja hyvin aikaiseksi, sillä takaa tuli vielä n. 10 kuskia Salon Henrin vetämänä minun ja Stoorin kantaan. Tämänkin kokoinen mäki sai siis selkeitä eroja  ja vahvan oloisella porukalla oli yhtenäinen sävel paahtaa myötätuuleessa eroa pääjoukkoon, joka pysytteli melko lähellä irtiottoryhmää, mutta ero venähti kuitenkin 1 minuuttiin ja pysyi sellaisenaan maaliin saakka.
Irtiottoporukassa oli Turulta 3 kuskin edustus, josta Seppä vaikutti vahvanoloiselta ja sittemmin n. 15 km ennen maalia yrittikin irtaantua yksin. Aktiivisesti ajoi myös TWD:n Vaionpää ja Turun Luostarinen.
Meiltä hatkassa oli onneksi myös Lauri päässyt mukaan. Sovimme Laurin kanssa siten, että iskemme vikalla 10 km vuoron perään. Tämä toimi ja  ilmeisesti viimeisten kilsojen riittävät rytminvaihtelut pehmittivät vaarallisimpia kirijalkoja. Omat kirikyvyt olivat enemmän pään sisällä sillä sen verran olivat jalat jo väsyneet aikaisempiin yrityksiin. Sain avattua ja ajoitettua oman kirin hyvin ja sen turvin ylitin maaliviivan ensimmäisenä. Balsamia haavoihin, kuten Leppänenkin totesi kisan jälkeen, nimittäin sen verran on vaikeaa ollut pyörällä ajaminen alkukevään kovien leirien ja etelän kisareissujen jälkeen.
OK


Tulokset

M-Elite142 km
1Olli KoskiTeam Continental3:22:08
2Jaakko ToppariJurVo3:22:08
3Teemu HämäläinenTeam Wattbike KoPy3:22:08
4Henrik SaloFannfalz-Rush Racing3:22:08
5Jarkko NiemiChebiki-Isku3:22:08
6Kenneth BacklundNCK/Vmsport3:22:08
7Jesse VirtanenTuUL3:22:08
8Tony StoorJurVo3:22:08
9Oskari VainionpääTWL3:22:08
10Timo PikkarainenGIF3:22:08
...............
    22Joonas Hokka            Team Continental       3:23:10
    27Petri K. Leppänen      Team Continental       3:23:10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti