maanantai 2. kesäkuuta 2014

TARMO-MAANTIEJO 132 KM, PORI

Puolentoistasataa jalkataiteilijaa asettui viivalle Porin Tarmon maantieajossa Porin Preiviikissä. Team Continentalista oli saatu kasattua kisaan neljän miehen gruppo. Keli oli alkukesäisen lämmin, eli ihan ilman kengänsuojia ja pitkiä lahkeitakin pärjäsi.

Eliten 132 kilometriä lähti matkaan vauhdikkaasti. Ite kun ei ole kisaillut ja on alkukaudesta keskittynyt lähinnä lääkärikirjan eri sairauksien sairastamiseen, niin tuntui että porukkahan on kehittynyt. Kyllähän se vauhti tosin siitä sitten alkuinnostuksen jälkeen laantui. Hetkittäin toistuvat suvantovaiheet vauhdinpidossa kun erottavat sitten Suomen kisat vaikkapa Ruotsin vastaavista koitoksista. Ajajajoukon yritys oli kuitenkin intomielistä ja irtiotoissa oli aina jonkinlainen ryhmä. Tiimin kavereista Hokka ja Kosken Olli olivat aktiivisesti alkumatkan irtiotoissa mukana.

Kisan puolivälissä kärkeen karkasi neljäntoista miehen ryhmä. Allekirjoittanut tykitti pääjoukosta perään ja Koski istui peesissä. Meikäläisen muutaman kilometrin kampien survominen tuotti lopulta tulosta ja sain Kosken ruoskinnan seurauksena kärjen kiinni. Elmgrenin keskiövaihtaja kun ei ollut säädöissään, niin ensin tippui ketjut rattaalta ja sitten tippui mies kärkijoukosta. Kärkeen jäi vuorovedolla matkaa taittava viidentoista miehen ryhmä. Ero pääjoukkoon oli parhaimmillaan 1,37.

Kun matkaa maaliin oli reilut kolme kilometriä, niin Koiviston Iskun Träskelin yllättäen iski. Porukka katseli toisiaan ja kaikki odottivat Kruunukaton tiimin reagoivan. Kruunukatolla kun oli neljällä kuskillaan miesylivoima kärkiryhmässä. Viimeisellä kilometrillä pääjoukko oli jo parinkymmenen sekunnin päässä kärkiryhmästä, Träskelin paahtoi kärjessä ja kärkiryhmä kyttäili toisiaan. Neljäsataa metriä ennen maalia kiri alkoi, mutta Träskelin ehti niukalla erolla ensin maaliviivan yli. Henri Salo kiri kakkoseksi. Ite olin kahdeksas, Kosken Olli oli 13. ja Hokka 25. Onnelan Hannulla kulku oli viikon tempotreenien jäljiltä huono ja varikko kutsui kisan puolivälissä.

Omat jalat olivat tuoreessa iskussa muuten ja kevyesti kulki, mutta väärät oli eväät taskussa. Kofeiinilla kyllästetyt energiageelit ja –patukat saivat reidet kramppaamaan ilman mitään sen kummempaa rynkytystä. Sitä kun ei tätäkään muka tällä ikää tiennyt. Turha kai sanoakaan että alennuksesta kyseiset laadukkaat energiapläjäykset marketista ostin. Sain muuten halvalla.

PL


M-ELITE
132 km
1
Antti Träskelin
Koiviston Isku
3:06:03
2
Henri Salo
Finnfalz-Rush Racing
3:06:03
3
Valtteri Repo
P-P/Team Medilaser
3:06:03
4
Juhana Hietala
Team-CCH-Kivenlahden pyörähuolto
3:06:03
5
Henri Järvinen
Finnfalz-Rush Racing
3:06:03
6
Timo Pesola
KäTa
3:06:03
7
Jesse Kaislavuo
TWD
3:06:03
8
Petri K. Leppänen
Team Continental
3:06:03
……13
Olli Koski
Team Continental
3:06:03
25
Joonas Hokka
Team Continental
3:06:27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti