maanantai 30. toukokuuta 2011

Hyypänlaakson maantieajo, Kauhajoki 29.5.2011

Hyypänlaakson Elite-luokan 142 kilometrin maantiecupin kisaan Team Continental lähti neljän miehen iskuryhmällä. Kisa ajettiin yhtenä lenkkinä.

Kisaan lähdettiin tuulisessa ja koleassa säässä. Luvassa oli vesisadetta ja sitähän alettiin saada kunnolla niskaan heti puolen tunnin ajon jälkeen. Keli ei inspiroinut ja vauhti oli alkumatkan vastatuulessa erittäin tempoilevaa. Vauhtia oli välillä viisikymppiä ja sitten taas ajettiin kahtaviittä.

Tien kääntyessä tunnin ajon jälkeen myötätuuliosuudelle porukka alkoi olla jo melko jäässä. Rissasen toimiessa pääasiallisesti rynkyttäjänä saatiin kohmeiseen verenkiertoon kuitenkin lisäpuhtia. Välillä sai ajaa pitkiäkin matkoja yksitoistapiikkisellä ja myötätuuliosuuksilla saatiin aikaan kesän kisojen huippunopeusennätykset. Kisan vahvimmasta ajajasta ei ollut epäselvyyttä. Eroja ei kuitenkaan syntynyt Rissasen tekemää kymmenen kilometrin yksinäistä irtiottoa lukuun ottamatta.

Satasen ajon jälkeen noustiin Pohjanmaalaisittain harvinaista loivahkoa serpentiinityyppistä nousua Simpsiönvuorelle. Masto häämötti, mutta ei tahdottu saada ryhmässä eroa tässäkään nousussa. Yritystä kyllä oli. Porukka alkoi vetää henkeä ja joku yritti vielä kohmeisin sormin kaivaa eväitäkin taskusta. Tässä vaiheessa irtiottoon iski Toni Lehtimäki. Sinertävänaamainen ja kylmästä tärisevä pääjoukko oli välillä lähempänä ja välillä kauempana. Ei paljon hartsportit enää maistuneet. Homma alkoi jo muutenkin käydä huumorin päälle. Riepottelevassa tuulessa Lehtimäen irtiotto kesti kympin kyltille asti.

Rissanen jatkoi rynkytystään ja vitonen ennen maalia iski Leppämäki. Vetomiehet alkoivat laitavastaisessa tuulessa olla harvassa ja ero kasvoi. Pikku jarrutustoiminta pääjoukon kärjessä tehosi ja Leppämäen selkä loittoni. Voitto alkoi olla selvä.

Leppämäen heittäessä edempänä maaliviivalla kylmästä sinertävät kädet pystyyn alkoi pääjoukon kiri. Nopein kirimies oli lupauksia antavasti Henri Järvinen ja mies varmisti harvinaisen kaksoisvoiton Team Continentalille. Leppänen oli kisan seitsemäs ja aktiivisesti ajanut Lehtimäki 19.

Hyvin tehtävistään suoriutuneille kisajärjestäjille jos pienen vinkin vielä antaisi, niin olisiko seuraavana vuonna syytä ottaa ohjelmaan kilpasarjan ja eliten yhdistelmälähtö. Matka voisi silti olla vaikka tuo 142 kilometriä, niin saadaan mäkikin mahtumaan reitille. Isommat ryhmälähdöt toisivat ajajille lisää mielekkyyttä ajamiseen.


PL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti