maanantai 23. toukokuuta 2011

Pyhäjärvi Ajot, Säkylä 21.-22.5.2011

Viikonloppuna ajettiin Säkylässä yllätys yllätys tuulisissa olosuhteissa etappikilpailu. Lauantaina 20 kilometrin tempo ja sunnuntaina maantie 120 kilometriä. Velo8:sta kilpailuun osallistui Hiltunen, Järvinen ja Leppämäki.

Lauantain tempo ajettiin 20 kilometrin mittaisena mukaillen Pyhäjärven rantaa. Tuuli pääsi puhaltamaan jonkin verran kumpuilevalle reitille. Jarmo Rissanen kuittasi etapin itselleen ajalla 25:02,6. Toiseksi tuli CCH:n Aki Turunen ja Velo8:sta parhaimpana viidenneksi tullut Paavo Hiltunen ajalla 26:06,3.

Sunnuntain maantiekilpailu ajettiin noin kahdeksan kilometrin pituisella reitillä, jota kierrettiin 15 kertaa. Näin kilpailun kokonaispituudeksi tuli yhteensä 120 kilometriä. Reitti oli tasainen ja tuuli pääsi puremaan suorilla kovasti hajoittaen pääjoukkoa. Joukko menikin riekaleiksi jo ennen kilpailun puolta väliä ja matkalle syntyi useampia ryhmiä. Maaliin tultiin kuitenkin kahdessa isommassa ryhmässä ja Etapin voitti loppukirissä TCR:n Kimmo Kananen.

Kärkikolmikon hyvitys sekunnit eivät kuitenkaan riittäneet yhteistuloksissa ohittamaan Picaron Jarmo Rissasta, joka vahvan tempo aikansa ansiosta nappasi itselleen kokonaiskilpailun voiton. Team Continentalista parhaiten sijoittui Paavo 11. sijallaan.