maanantai 16. toukokuuta 2011

Rajamäki MTB Maraton 14.5.2011

Kauden ensimmäinen isompi maastokisa käytiin Rajamäellä. Matkana oli 64 km. Reitti kierteli pääosin latupohjia ja mäntymetsässä kulkenutta melko helppoa polkua. Teamista kisaan osallistui Samuel ja Mikko.

Kisa lähti käyntiin kovavauhtisesti ja melko nopeasti kärkeen muodostui 7 ajajan ryhmä, joka säilyi melko yhtenäisenä muutaman kilometrin. Mikko ja Samuel olivat mukana tuossa ryhmässä. Sitten noin 10 km jälkeen Henri Ojala iski ja kukaan ei pystynyt vastaamaan menoon. Ojala meni siis menojaan ja muutenkin porukka alkoi revetä. Mikko oli viidentenä ja Samuel seitsemäntenä. Jonkin matkaa mentiin taas eteenpäin ja muodostui 3 hengen porukka Mikosta, Samuelista ja Samuli Saarelasta. Poppoo ajoi omaa ajoaan eikä edellä olevia ajajia näkynyt enää missään vaiheessa. Simo Sohkanen joutui keskeyttämään edeltä ja Mikko ja Samuel jäivät taistelemaan neljännestä sijasta. Samuel iski toisella kierroksella irti ja Saarela tippui hieman vauhdista. Mikko pystyi kuitenkin roikkumaan hyvin kannassa. Viimeiset 10 km tultiin Mikon ja Samuelin pienellä yhteistyöllä ja sijoitukset säilyivät maaliin. Mikolla oli hieman enemmän paukkuja loppukirissä ja hän todennäköisesti voitti kirin vaikka tulokset näyttävät toisin. Joka tapauksessa tulimme maaliin samalla ajalla. Hyvä kisa molemmilta ja tästä on hyvä jatkaa maastokisoja.