maanantai 15. huhtikuuta 2013

TS-KORTTELIAJOT 14.4.2013, TURKU

Voitokkaan kauden avauskisan jälkeen sunnuntaina 14.4 oli vuorossa legendaarinen TS-kortteliajot, jotka kilpailtiin jo 56. kerran Aurajoen rannalla Turun keskustassa. Ennen starttia tiimin mieliala oli korkealla ja samoin myös odotukset kisasta, vaikkakin etukäteen tiedettiin kisasta tulevan vaativa ja hapokas 50 kierroksen rypistys. Kisa käytiin varsin viileässä (+4) ja poutaisessa kevät säässä. Starttiviivalle oli kerääntynyt kutakuinkin samat, noin 60 ajajaa kuin edellisen päivän koitoksessa. Meidän tiimistä oli sama kuuden poppoo viivalla: Leppänen, Järvinen, Lauri Koski, Olli Koski, Lehtimäki ja Hokka.

Kisa lähti käyntiin tuttuun tapaan täydellä rähinällä ja ensimmäiset kierrokset ajettiin kovaa, minkä jälkeen vauhti hieman tasoittui ja takaa lähteneilläkin oli paikka parantaa asemiaan. Alun jälkeen alkoivat irtiottoyritykset, jotka kuitenkin jäivät lähes poikkeuksetta tyngiksi. Tämä olikin hyvin pitkälle kisan luonne. Muutaman ajajan irtiotot ajettiin pääjoukon voimin kiinni eikä pitkiin irtiottoihin päästetty ketään. Meidän joukkueesta Henri ja Lauri ajoivat pitkin kisaa kärkikymmenikössä, ajoivat välejä kiinni ja pyrkivät irtiottoihin, mutta tänään se ei natsannut. Letka venyi helminauhaksi ja porukassa ajamiseksi.

Kierroksien vähetessä kisa alkoi vähitellen haisemaan loppukiriltä ja kirimiesten mittelöltä. Tässä kohtaan olisi tarvittu meidän joukkueesta parempia jalkoja, jotta olisimme voineet suojata viimeisillä kierroksilla omiamme ja saavuttaa parempia sijoituksia. Tänään ne menivät muille joukkueille. Niille, jotka saivat rivinsä kuntoon viimeisiksi kierroksiksi. Kirin vahvin oli TWL:n Risto Aaltio. Lopussa meistä kirivät parhaiten Järvinen  9. ja Leppänen 11.

Tämän päivän pettymyksestä opittiin paljon ja tästä sisuuntuneena jatketaan ensi viikonloppuna Lattomeriajossa, Porissa. Kauden avausviikonlopusta jäi siis käteen lauantailta upea voitto ja sunnuntailta hiekkainen pärstä. Viikonloppu toi kauden ensimmäisen voiton sekä kokonaiskilpailusta sijat 6. ja 9.