maanantai 10. kesäkuuta 2013

85. Porvoon ajot, 9.6.2013

Sunnuntaina ajettiin kansallinen kesäklassikko Porvoon ajot. Kauden hienoimpaan kilpailuun kotiutuu aina myös ulkomailla ajavat suomalaiset sekä muutama joukkue ulkomailta. Tänä vuonna reitti poikkesi muutamaan edelliseen vuoteen verrattuna siten, että loppuun oli isketty viisi kappaletta kuuden kilometrin pikku kierrosta. 7x20km+5x6km=170km.

Ajajien kannalta Porvoon ajot on upea kilpailu. Hieno kaupunki, hyvä sää ja paljon yleisöä maalin tuntumassa sekä reitin varrella lakanoineen. Unohtamatta tietenkin vimosen päälle latautuneita ja huippuunsa viritettyjä kilpakumppaneita.

Kilpailu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja toisella kierroksella kärkeen irtautui 13 hengen porukka. Matka taittui mukavasti ja kilpailun ollessa vielä alkuvaiheilla oltiin porukassa varautuneita. Kun matkaa oli taitettu noin 100km lisääntyi porukan lukumäärä neljällä kuskilla. Tässä vaiheessa porukassa oli mm. Visillatalot-Continental:n Järvinen ja Lehtimäki, Velocitorin Kananen ja Salermo, Twd:n Paajasen veljekset, Pökälä, Veikkanen, Chebicin Martikainen sekä Kruunukaton Kejo.

Matkan pituus, Kerkkoon mäki sekä nousumetrit (Garminin mukaan 1726km) tekivät arvokasta tehtäväänsä ja viimeisille lyhyille kierroksille tultaessa jäljellä oli enää seitsemän ajajaa. Järvinen, Paajanen, Pökälä, Veikkanen, Kejo, Salermo sekä britti Conor Ryan. Viimeisillä kierroksilla alkoi rynkytys ja ratkaisua yritettiin saada aikaan. Porukka menikin välillä kahteen osaan, mutta yhdistyi taas seitsemän ajajan ryhmäksi. Allekirjoittaneen jalka oli yhä kisan loppuvaiheilla yhteistyökykyinen. Nykäisyihin iskettiin välittömästi. Twd:n kolmen miehen edustusta vastaan päätin olla tekemättä aloittetta, jotta en pelaisi itseäni "pellolle". Viimeiselle kierrokselle lähdäessa allekirjoittaneen rengas päästi kuitenkin hiljalleen ilmansa pihalle. Juomahuollon kohdalla vaihtohommiin. Meidän huoltoauto oli jostain syystä pääjoukon perukoilla ja Shimanon auto pysähtyi, mutta yllättäen jatkoikin matkojaan. Kiitoksia Tuula Lepistölle, jolta sain kiekon nitkuttaen maaliin seitsemäntenä. Kärjen osalta ratkaisu meni loppusuoralle Velocitorin Salermon avatessa kirinsa viimeisestä mutkasta. Twd:n Paavo Paajanen pääsi Salermon takapyörään ja kuittasi ennen maaliviivaa. Kolmanneksi sijoittui Kruunukaton Kejo. Teamin Leppänen irtautui lopussa pääjoukosta ollen 11.

HJ

Elite170 km
1
Paavo PaajanenTWD-Länken4:06:00
2
Marek SalermoTeam Velocitor4:06:00
3
Mikko KejoKruunukatto-Rush Racing4:06:00
4
Samuel PökäläTWD-Länken4:06:12
5
Conor RyanCMI Greenover Pro Cycling4:06:12
6
Jussi VeikkanenTWD-Länken/Equipe Cycliste FDJ4:06:25
7
Henri JärvinenTeam Visillatalot-Continental4:07:38
8
Mikko PaajanenTWD-Länken4:10:08
9
Tommi MartikainenChebici-Isku4:10:08
10
Kimmo KananenTeam Velocitor4:10:08
11
Petri K.LeppänenTeam Visillatalot-Continental4:10:25



1 kommentti:

  1. Huoltoauton penkiltä. Pysähdyttiin kun näimme kuskin tiensivussa. Kysyimme että tarviiko apua ja kieltävän vastauksen jälkeen jatkoimme matkaa. Pahoittelut omalta osalta mahdollisesta kommunikaatio-ongelmasta. Ja muillekkin, jos tarvitte apua tms niin tehkää se mahdollisimman selvästi koska emme mekään ajatuksia osaa lukea..

    VastaaPoista