tiistai 25. maaliskuuta 2014

Team Continental Espanjan leirillä, osa 1/2

TROFEU MIQUEL MAS, MANACOR

Team Continentalin kolmikko, Hokka ja Kosken veljekset, asettuivat lähtöviivalle Manacorin kevätklassikossa. Toistasataapäisessä ajajajoukossa oli espanjalaisten lisäksi latvialaisen ammattilaistallin ajajia sekä irlantilaisia ja ruotsalaisia. Matkana oli 120 kilometriä, reitillä pari tiukkaa nousua ja startti tapahtui espanjalaisella täsmällisyydellä kaksikymmentä minuuttia myöhässä.

Alkumatka oli sähellystä. Espanjalainen ei oikein suoraan pyörällä osaa ajaa. Laitatuulessa ei paikallisille kuskeille veto maittanut, mutta mäet ajetaan kansalliseen tapaan sen mitä jaloista ja keuhkoista lähtee.  Kisa ratkesi puolivälin kohdalla mäessä. Yksittäin irti lähteneistä muodostui kolmen ja kahden miehen irtiottoryhmät. Ero pääjoukkoon repesi kärjen osalta pariin minuuttiin. Irtiotoissa mukana olleiden joukkuekaverit hoitivat jarruhommat pääjoukossa tehokkaasti ja riittävää vuorovetoa ei saatu aikaan. Lopulta kisan kärkijoukossa oli kaksi kuskia, kuten pääjoukon edellä maaliin tulleessa toisessakin  irtiottoryhmässä.  Pääjoukko harveni kovassa tuulessa ja mäissä noin neljänkymmenen kuskin suuruiseksi. Olli ajoi aktiivisesti, mutta ihan ei jalka irtiottoihin mäessä riittänyt ja Olli rullaili maaliin pääjoukossa. Kosken Lauri jäi huonoihin porukoihin yhdeksänkympin kohdalla ja heitti sivuun. Hokka kärsi rengasrikon viidenkympin ajon jälkeen ja tuli paikallisen perheen piknik -retken kunniavieraana maalipaikalle Seatin takapenkillä. 

Edellisenä päivänä Kosken Olli oli kisapaikalla Santanyissä paikallisen kisakalenterin ilmoittamaan aikaan. Oikein oli autokin vuokrattu reissua varten. No, paikalle ei alkanut ketään tulla. Ei muuta kun Olli siinä vieressä olevan poliisiaseman poliiseilta kysymään kisapaikkaa. Noin kolmentoista puhelinsoiton, käsien viuhtomisen ja tuhannen ärrän sorahdellessa poliisit selvittivät mysteerin ja lähtivät Ollia kisapaikalle johdattamaan. Kello kun alkoi olla kisailmoituksen ilmoittaman starttiajan verran. Varttitunnin kovan auton peesissä ajon jälkeen Olli saapui poliisien selvittämälle kisapaikalle. Ketään ei ollut paikalla ja taas soitettiin. Viiden minuutin selvittelyn jälkeen poliisit totesivat: ” nou competisön, competisön retardo…” Näin Espanjassa. Turhautumaa porukka purki vetämällä mäkivetoja peruutetun kisan maalinousussa San Salvadorin vanhalla luostarilla. Vanhan luostarin museossa on siellä asuneen munkin maailmanmestaruuspaidat ja pyörä. Kannattaa käydä katsomassa. Samanlainen museo on suunnitteilla Kälviälle. Sinne laitetaan näytteille Kosken Laurin viime vuoden suomenmestaruuspaita, Ollin etelänleireillä käyttämät villasukat sekä astmapiippu.

PL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti