sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

TROFEU MONTUIRI 29.3

Olli Koski sijalle 13.

Teamin leiriohjelmassa Mallorcalla oli lauantaina 29.3 siirtyä ajamaan Challenge de Primaveran viimeinen osakilpailu, joka järjestettiin Montuirissa. Viivalle asettuivat Kosken äijät ja Hokka. Montuiriin siirryttiin verrat pohjille ajaen elämämme vastatuulessa – kirjaimellisesti. Tuuli oli sen 10 m/s ja puuskissa lähempänä 13-14 m/s.

Tuulta oli siis kisapäivänä riittävästi- näistä kovista puuskista puhumattakaan. Kisan pituus 105 km ja viivalla 170 kuskia. Kisareitti lähti Montuirin ytimestä kohti Pinaa, josta Sineun kautta takaisin Montuiriin. Reitti oli monipuolinen ja se kierrettiin kolme kertaa. Tiukkaa kaupunkipätkää Montuirissa mukulalla ja laatalla varustettuna, karua sivaripätkää Pinan suuntaan ja pitkää nousua vastaiseen kohti Sineuta. Ennen Mountuiriin tultaessa pohjoisesta päin noustiin vielä tiukka mäki ennen nopeaa ja teknistä laskua.

Kisassa mukana kansainvälisestikin värikäs peloton, jossa mukana; brittejä, hollantilaisia, saksalaisisa ruotsalaisia ja Baltian poikia. Saaren mikkihiirejä ei tarvinnut kauheasti merkkailla, sillä vankka tuuli rauhoitteli näiden kuskien menoja. Oma ajotuntuma oli leirin puoliväliin nähden hyvä ja yritystä oli itselläkin kiitettävästi. Hokalla ja Laurilla jalka näytti pelaavan myös hyvin ja nousuissa tehtiin yhteispelillä hommaa helpommaksi. Lisäksi edellisenä päivänä tehty hyvä vetoharjoitus auton peesissä (Peugeot 206 –peräluukku auki) oli selvästi herättänyt nopeat lihassolut iskukykyiseksi päivän kisaan!

Pelin henki oli siten selvä, että jossain välissä se oikea porukka keulille syntyy ja menisi menojaan, sillä alusta asti oli porukka repeilemässä. Pieniä porukoita syntyi aina kaupunkiosuuden jälkeen ja pakka vielä jakaantui selkeämmin sivariosuudella. Itse pääsin onneksi aina kaupunkiosuuden jälkeen kärkiporukassa sivariosuudelle ja välillä homma näyttikin hyvältä, sillä eroa syntyi selkeästi muihin porukoihin.  Kuitenkin reitillä ollut pitkä mäki johon se vastatuuli osui, toi porukat aina yhteen ennen saapumista kaupunkikierrokselle. Toisen kierroksen mäessä se varsinainen ratkaisu sitten syntyi, jolloin pari brittiä ja saaren oma poika poistuvat vahvan oloisesti ja selvä ero oli syntynyt. Saaren porukoista yksi talli tätä hommaa yritti tuoda kovasti vielä takaisin, mutta ei. Irtiotto tuli osissa maaliin 1 min erolla. Pyrin hakemaan sijoitusta lopussa ja pääsin keulaporukassa maaliin repaleisesta pääjoukosta.

Olli ja Lauri tuloksissa väärinpäin.

Palkintorahoille ei ihan menuuta päästy illalla tilaamaan, ja rantakadun MegaPark oli vielä kiinni. Rohkenimme porukalla kuitenkin kulmakuppilaan maistamaan talon siman!


Irtiotto Montuirin kaupunkikierroksella - maalimäki.
Kuvat. Joukkueen lääkäri Teppo Koski.


Leirin viimeinen kolmannes käynnistyy sateisissa oloissa, mutta kai se tuosta pikkuhiljaa selkenee. Luvassa vielä; pitkäpätkä nousuilla, tasamaata ja joukkuvedot sekä loppuun tasavauhtisen pitkäpätkä.


OK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti